Vine perioada minunata a anului in care esti nevoit sa faci o multime de cadouri, si atunci vine momentul statului la cozi ore in sir, hotararea asupra unui cadou, ba nu gasesti ceva potrivit si atunci intervene solutia comenzii online.

In anumite afaceri, sezonul sarbatorilor poate sa reprezinte 20% din vanzarile anuale, de aceea trebuie sa fie o prioritate absoluta vanzarile in luna decembrie, sansele sa vinzi mai mult pot sa creasca imediat.

De multe ori ni se pune intrebarea “cum putem obtine o crestere mai mare in vanzari in mediul online in timpul sarbatorilor?”.

Cateva sfaturi pentru cresterea potentialilor clienti si vanzarea de produse

Creste viteza site-ului web

Cu cat web site-ul se incarca si functioneaza mai repede, cu atat clientii pot face mai repede ceea ce vor sa faca, clientii fericiti se vor intoarce mereu. Exista cateva lucruri care pot fi facute relative rapid, cresteea timpului de raspuns al serverului, utilizarea cache-ului browserului si optimizarea imaginilor.

Trimiterea de oferte pe e-mail

Chiar daca ai trimis oferte pe mail, timpul este scurt, dar nu este pierdut, trimite oferte speciale, reduceri, cupoane sau vouchere pentru a incuraja vizitatorii site-ului sa cumpere. Incearca sa folosesti diferite forme de continut si reclama in site sau pe retelele de socializare ( Facebook, Instagram sau chiar in Google), acestea faciliteaza evidentierea acestor oferte.

Folositit metodata “lipsa si urgenta”

Doar ca se apropie sarbatorile, asta nu inseamna ca oamenii fac cumparaturi dupa bunul lor plac. Lipsa si urgenta este o strategie foarte buna, ambii factori au un impact puternici pot si pot fi folositi in a ajuta accelerarea procesului de decizie al unui client. Daca comunici clientului numarul de articole ramase in stoc, zilele pentru a ajunge comanda in timp util sau ca articolul se incadreaza la transportul gratuit, atunci ei vor intelege ca oferta poate expira oricand.

Transport gratuit

Aceasta modalitate este una foarte buna pentru a creste vanzarile, de departe, este cel mai cunoscut avantaj pe care il cauta orice consumator, atunci cat ei fac o tranzactie, pretul este unul bun, iar mai ales pot sa faca retur daca nu sunt multumiti de produs sau are defecte, aceste aspecte fiind cele mai populare care adauga valoare si incredere. Cumparatorul se asteapta sa primeasca maim ult pentru mai putin in perioada sarbatorilor, asa ca nu uita sa ii oferi o reducere la articolul cumparat sau la urmatoarea comanda, poti face ca reducerea sa dureaze o saptamana la urmatoarea achizitie, asta este o strategie de al face sa se intoarca inapoi.

Retargetează vizitatori

Daca un client a facut deja o achizitie de pe site, nu inseamna ca nevoile lui au fost satisfacute. Foloseste social media si e-mailul pentru a putea urmari clientii si incearca oferte unice suplimentare pentru a atrage mai multe conversii.

Creaza un concurs

Social media pote sa fie o platforma ideala pentru a gazdui un concurs pe tema afacerii pe care o dezvolti, ceva legat de nisa specifica. Asa ca poti dezvolta trafic suplimentar pentru cei care spera sa castige.

Ofera recomandari personale

Pentru client este important sa primeasca sugestii personalizate, cum sunt ghiduri de cadouri, sfaturi sau recomandari, acestea sunt o optiune buna care il poate ajuta.

Ofera livrare rapida

Livrarea gratuita este un atuu ce il cauta oricine, mai ales ca este o optiune excelenta pentru cineva care planifica din timp sa cumpere cadouri, dar sa nu uitam si de livrarea rapida a coletului, este un aspect esential atunci cand zilele sunt tot mai putine pana la Craciun. Daca nu aveti optiunea de livrare in 24-48 de ore, atunci este bine sa o implementati, iar daca o aveti deja, evidentiaza acest lucru pe site.

Concluzia este ca piata este mare si concurezi impotriva a multi comercianti, dar important este sa intelegem cum putem sa ne crestem raportul vanzarilor in timpul sarbatorilor si nu numai atunci, trebuie sa facem schimbari si pentru zilele obisnuite, doar asa obisnuiesti clientul sa cumpere de la tine si nu din alta parte.

Lasă un răspuns

© 2022 Toate drepturile sunt rezervate.